X
Etixx Classics Tour Logo
Primus Classic Logo

Primus Classic Cyclo

21.09.2019

Verslag Foto's Fotoservice

Zonnige en geslaagde recordeditie van Primus Classic Cyclo

Zaterdag heeft in Brabant de Primus Classic Cyclo plaatsgevonden, dat is de afsluiter van de Etixx Classics Tour 2019. Het was koppen lopen op een zonnige zaterdag.

Lees meer

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van Primus Classic Cyclo! Door hun jarenlange ervaring als fotograaf, maar ook als sporter, zorgen zij steeds voor de perfecte actiefoto’s om jouw topprestatie in beeld te brengen.

Zoek je foto's op!

PARCOURS

Decor voor deze tocht is Brabant! Het parcours duikt tussen Leuven en Brussel naar beneden, richting de Druivenstreek. Een streek die bekend staat om z'n glooiende wegen en groene omgeving. We fietsen regio Overijse, midden in de groene rand rond onze hoofdstad Brussel. Hopelijk geen schrik van hoogtemeters, want met tal van beklimmingen onderweg dagen we je nog een laatste keer dit seizoen uit. De hellingen zijn maximaal een kilometer lang, maar hun stijgingspercentages maken dat ze stevige kuitenbijters zijn. Wil je genieten van de prachtige groene omgeving in de rand rond Brussel, maar is klimmen minder je ding? Kies dan voor onze rit van 56 km waar je een handvol hellingen en een kasseistrook moet verteren. Voor onze langere afstanden duiken we ook de taalgrens over en telt het aantal klimmetjes op. Kies voor 95 of 121 km en laat je klimmersbenen nog één keer zegevieren! Of zak met heel de familie naar Haacht af en fiets mee tijdens onze familietocht (24 km).

GPX-downloads zullen steeds 2 dagen voor het event beschikbaar zijn via Route You.

Ontdek hier het parcours!

Hieronder een overzicht van de belangrijkse hellingen.

HOOGTEPUNTEN

 

Parcours Druivenstreek

1 Druivenstreek

Vanuit Haacht rijden we met z'n allen richting de Druivenstreek. Een stukje natuurpracht ten zuidoosten van Brussel, in de provincie Vlaams-Brabant. Het gaat er golvend op en neer tussen uitgestrekte groene velden en weides. Waan je even in Zuid-Frankrijk tussen de wijngaarden en droom weg tijdens je rit op een mooie nazomerdag.

(56 - 95 - 121 km)

Parcours Bois du Bosquet

2Bois du Bosquet

De langste afstanden steken de taalgrens over en krijgen daar stevige kuitenbijters op hun pad. De Bois de Bosquet is er daar eentje van. Een kilometer lang aan een gemiddeld stijgingspercentage van 5,5 %, met een maximum van 9%. Een voorbode voor wat er nog komt!

(95 - 121 km)

Parcours Moskesstraat

3 Moskesstraat

Zodra je de Moskesstraat bereikt, ben je weer op grondgebied Overijse, midden in de Druivenstreek. In lengte misschien maar de helft van de Bois du Bosquet (550 m), maar een heel stuk steiler. Zorg dat je kleinste versnelling goed werkt, want ze zou hier wel eens van pas kunnen komen met een gemiddeld steigingspercentage van 9% en een maximum tot 17%! Ohja, zeiden we al dat dit een klim op kasseien is?

(95 - 121 km)

Meer info

Parcours Holstheide

4Holstheide

Wielerkenners onder ons hoeven we geen twee keer te vragen uit welke voorjaarsklassieker ze deze helling kennen. Ze schittterde in het voorjaar nog in het parcours van De Brabantse Pijl. Met een gemiddelde van meer dan 5% en een maximum tot 12%, is deze strook van zo'n kilometer lang een uitdaging die je je na je rit zeker zal herinneren!

(95 - 121 km)

Meer info

Parcours Schoonstraat

5 Schoonstraat

Save the best for last, zeggen ze vaak. We hebben alvast ons best gedaan en schuiven nog een heerlijke kasseistrook onder jullie wielen, op zo'n 10 km van de streep. Ofwel ga je de uitdaging aan en knal je op de rug van de kasseien. Ofwel plooi je en kies je voor het gootje. Aan jou de keuze, maar overslaan is geen optie!

(56 - 95 - 121 km)

Peloton Cycling Team

Word jij onze kopman of kopvrouw?

Het Peloton Cycling Team brengt gepassioneerde fietsers zoals jij samen en laat je genieten van wat jou het dierbaarst is: jouw koersfiets!

Niets leukers dan samen stoempen, klimmen, nieuwe wegen ontdekken, afzien en nagenieten. Tempo en snelheid is bijzaak. Fun is het doel.

Laat je meedrijven in het wiel, of zet je op kop, en maak deel uit van onze wielerclub!

Sluit je hier aan bij ons Peloton

Etixx fuels your goal!

Om je optimaal bij te staan in de selectie van de meest aangewezen sportvoeding ter bevordering van energieproductie, hydratatie, spieropbouw, recuperatie... voor, tijdens en na de training en in de aanloop van een wedstrijd, neem je best hier een kijkje.

We begeleiden je graag met een specifiek aangepast voedingsschema voor het parcours van de 121km van de Primus Classic Cyclo, met vermelding van de juiste bevoorradingspunten.

Schema 121 km

Hieronder ook een algemeen voedingsschema.

Etixx voedingsschema

Ga ook zeker eens langs bij een van onze partnerapotheken voor de keuze van het juiste product.

Vergeet niet: Een goede voorbereiding is een halve overwinning! VEEL SUCCES!

GOEDE DOEL : VZW Stop Darmkanker

VZW Stop Darmkanker

 

De vzw Stop Darmkanker is een jonge, dynamische en onafhankelijke NGO met als motto: kennis delen kan levens redden.

De vzw Stop Darmkanker wil iedereen overtuigen dat door vroegtijdige opsporing van poliepen en darmkanker het sterftecijfer door darmkanker drastisch zal dalen. Darmkanker is een sluipmoordenaar.

Elk jaar krijgen meer dan 8500 Belgen de diagnose van darmkanker. Dagelijks sterven er 9 mensen aan darmkanker. Darmkanker is de tweede meest voorkomende kanker bij vrouwen en de derde meest voorkomende kanker bij mannen. Als darmkanker in een vroegtijdig stadium wordt ontdekt, heeft men méér dan 90% kans op genezing. De kennis over darmkanker is nog steeds ontoereikend. Extra middelen zijn nodig om de ziekte te bestrijden.

Ook jouw bijdrage kan levensreddend zijn. Bij je inschrijving heb je de mogelijkheid om 5,10 of 15€ te doneren voor vzw Stop Darmkanker.

Meer info op www.stopdarmkanker.be

Cycling Vlaanderen

Cycling Vlaanderen

Fietsen over een typisch Vlaams parcours: bochtig, hoog en laag, onder en boven. Dat is waar Cycling Vlaanderen voor staat! Ontdek samen met ons de oneindige rijkheid van het fietsen en deel jouw passie met duizenden andere wielerfanaten! Sluit je aan en laat je verrassen door de vele voordelen die je ontvangt als lid!

Word lid!

CONTACT

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in je ervaring van ons evenement. Wij horen graag je opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar je reactie.

ORGANISATIE & PERS

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton