X

Primus Classic Cyclo 17.09.2022

Foto's Fotoservice

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van de Primus Classic Cyclo! Door hun jarenlange ervaring als fotograaf, maar ook als sporter, zorgen zij steeds voor de perfecte actiefoto’s om jouw topprestatie in beeld te brengen.

Zoek je foto's op

Parcours

Enkele uren vooraleer de profs op het parcours schitteren, kan jij de wegen van de Primus Classic al eens grondig gaan verkennen. Je hebt hiervoor de keuze uit 3 afstanden: 67, 96 of 122 km. Brouwerij Haacht is het schitterende decor voor de start en aankomst van jouw tocht doorheen Vlaams- en Waals-Brabant. Het parcours duikt tussen Leuven en Brussel naar beneden, richting de Druivenstreek. De regio rond Overijse staat bekend om z’n glooiende en groene omgeving.

Hopelijk heb je geen schrik van hoogtemeters, want met tal van beklimmingen onderweg dagen we je nog een laatste keer uit dit seizoen! Is klimmen minder je ding en wil je liever genieten van de groene Vlaamse rand? Dan biedt onze rit van 67 km met een handvol hellingen en één kasseistrook de perfecte oplossing. De 2 langere afstanden duiken over de taalgrens en hebben wat meer klimmetjes in petto. De hellingen zijn maximaal één kilometer lang, maar hun stijgingspercentages maken ze tot stevige kuitenbijters. Kies voor 96 of 122 km en haal die klimmersbenen nog een laatste keer boven!

Maak hieronder kort kennis met enkele van onze uitdagingen onderweg:

Er is keuze uit drie afstanden:

 • 67 km (537 hoogtemeters)
 • 96 km (887 hoogtemeters)
 • 122 km (1064 hoogtemeters)

Parcoursoverzicht

Parcours Druivenstreek

1. Druivenstreek

Vanuit Haacht rijden we met z’n allen richting de Druivenstreek. Een stukje natuurpracht ten zuidoosten van Brussel, in de provincie Vlaams-Brabant. Het gaat er op en neer tussen uitgestrekte groene velden en weides. Waan je even in Zuid-Frankrijk tussen de wijngaarden en droom weg tijdens je rit op een (hopelijk) mooie nazomerdag.

(67 – 96 – 122 km)

Parcours Bois du Bosquet

2. Bois du Bosquet

De twee langste afstanden steken de taalgrens over, waar stevige kuitenbijters je pad kruisen. Bois du Bosquet is er daar één van. Een kilometer lang klimmen aan een gemiddeld stijgingspercentage van 5,5%, met een maximum van 9%. Een voorbode voor wat nog komt!

(96 – 122 km)

Parcours Moskesstraat

3. Moskesstraat

Zodra je de Moskesstraat bereikt, bevind je je opnieuw op grondgebied Overijse, midden in de Druivenstreek. De klim speelde niet alleen een cruciale rol op het WK van 2021, ook in de Primus Classic moet de steile Moskesstraat (550 m) overwonnen worden. Met een gemiddeld stijgingspercentage van 9% en een piek tot 17% kan jouw kleinste versnelling hier wel eens van pas komen. Ohja, de kasseien maken de klim er niet eenvoudiger op!

(96 – 122 km)

Parcours Holstheide

4. Holstheide

Deze beklimming klinkt ongetwijfeld bekend in de oren bij de wielerkenners onder ons, want ook dit seizoen maakte Holstheide deel uit van het parcours van De Brabantse Pijl. Met een gemiddelde van meer dan 5% en 12% op het steilste stuk, zal je je deze strook van zo’n kilometer nog lang herinneren!

(96 – 122 km)

Parcours Schoonstraat

5. Schoonstraat

Save the best for last, zeggen ze vaak. We hebben alvast ons best gedaan en schuiven nog een heerlijke kasseistrook onder jullie wielen op zo’n 10 km van de streep. Ofwel ga je de uitdaging aan en knal je op de rug van de kasseien, ofwel plooi je en kies je voor het gootje. Aan jou de keuze, maar overslaan is geen optie!

(67 – 96 – 122 km)

Gezondheid

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is.
Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen.
Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht.
Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle.
De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Meer informatie over gezondheid & sporten vind je .

Sporten is leuk, gezond en voor de meeste mensen zeer veilig. Sommige personen hebben echter een verhoogd risico op problemen tijdens de fysieke activiteit, waardoor extra medische opvolging mogelijks is aangewezen. Als je voldoet aan één of meerdere van onderstaande condities, dan is het raadzaam om contact op te nemen met je arts of een sportmedische keuring te ondergaan vooraleer je meer of intensiever gaat sporten:

 • Je neemt medicatie ter behandeling van hoge bloeddruk, hart- en vaatziekte, longziekte
 • Je hebt ooit last gehad van hoesten, kortademigheid of andere ademhalingsstoornissen tijdens of na inspanning of je lijdt aan asthma
 • Je hebt de afgelopen 5-10 jaar gerookt of je bent nog niet langer dan 6 maanden gestopt met roken na een periode van 5-10 jaar
 • Je hebt een hoge bloeddruk en/of een verhoogde cholesterolwaarde
 • Je bent flauwgevallen of duizelig geworden tijdens of na een inspanning
 • Je hebt ooit hartkloppingen, ritmestoornissen of pijn in de bortstreek gehad tijdens of na het sporten of men heeft je ooit verteld dat je een hartgeruis hebt
 • Een familielid, jonger dan 55 jaar is plots gestorven wegens gezondheidsproblemen (hart- en vaatziekte, wiegedood)
 • Je hebt problemen met de lever, nieren of schildklier, diabetes

Contact

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in je ervaring van ons evenement. Wij horen graag je opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar je reactie.

Organisatie & pers

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton