X

Primus Classic Cyclo 17.09.2022

Info Inschrijven

Primus Classic Logo

Fiets de Primus Classic op dezelfde dag als de profs!

Op zaterdag 17 september 2022 vormt Haacht opnieuw het decor van een dagje vol wielergenot. Ga zelf op pad en ontdek enkele uren voor de profs het parcours van de Primus Classic. Vanop het domein van Brouwerij Haacht kan je vertrekken voor 3 verschillende parcours: 67, 96 of 122 km. Wie voor de kortste afstand kiest, kan vooral genieten van de groene Vlaamse rand. De 2 grotere afstanden brengen je over de taalgrens en schuiven wat meer hoogtemeters voor de wielen.

Jouw rit door het prachtige landschap van Vlaams- en Waals-Brabant eindigt onder de officiële aankomstboog van de profrenners. Je zal dus als een échte prof onthaald worden in Haacht. Blijf na jouw rit gerust plakken, want na inspanning volgt ontspanning! Brouwerij Haacht voorziet een gezellige afterbike, terwijl jij kan genieten van de aankomst van de profrenners. Kortom, een topdag die je als fiets- en wielerliefhebber zeker niet wil missen!

Parcours Praktische info Inschrijven

Parcours

Enkele uren vooraleer de profs op het parcours schitteren, kan jij de wegen van de Primus Classic al eens grondig gaan verkennen. Je hebt hiervoor de keuze uit 3 afstanden: 67, 96 of 122 km. Brouwerij Haacht is het schitterende decor voor de start en aankomst van jouw tocht doorheen Vlaams- en Waals-Brabant. Het parcours duikt tussen Leuven en Brussel naar beneden, richting de Druivenstreek. De regio rond Overijse staat bekend om z’n glooiende en groene omgeving.

Hopelijk heb je geen schrik van hoogtemeters, want met tal van beklimmingen onderweg dagen we je nog een laatste keer uit dit seizoen! Is klimmen minder je ding en wil je liever genieten van de groene Vlaamse rand? Dan biedt onze rit van 67 km met een handvol hellingen en één kasseistrook de perfecte oplossing. De 2 langere afstanden duiken over de taalgrens en hebben wat meer klimmetjes in petto. De hellingen zijn maximaal één kilometer lang, maar hun stijgingspercentages maken ze tot stevige kuitenbijters. Kies voor 96 of 122 km en haal die klimmersbenen nog een laatste keer boven!

Maak hieronder kort kennis met enkele van onze uitdagingen onderweg:

Er is keuze uit drie afstanden:

 • 67 km (537 hoogtemeters)
 • 96 km (887 hoogtemeters)
 • 122 km (1064 hoogtemeters)

Parcoursoverzicht

Parcours Druivenstreek

1. Druivenstreek

Vanuit Haacht rijden we met z’n allen richting de Druivenstreek. Een stukje natuurpracht ten zuidoosten van Brussel, in de provincie Vlaams-Brabant. Het gaat er op en neer tussen uitgestrekte groene velden en weides. Waan je even in Zuid-Frankrijk tussen de wijngaarden en droom weg tijdens je rit op een (hopelijk) mooie nazomerdag.

(67 – 96 – 122 km)

Parcours Bois du Bosquet

2. Bois du Bosquet

De twee langste afstanden steken de taalgrens over, waar stevige kuitenbijters je pad kruisen. Bois du Bosquet is er daar één van. Een kilometer lang klimmen aan een gemiddeld stijgingspercentage van 5,5%, met een maximum van 9%. Een voorbode voor wat nog komt!

(96 – 122 km)

Parcours Moskesstraat

3. Moskesstraat

Zodra je de Moskesstraat bereikt, bevind je je opnieuw op grondgebied Overijse, midden in de Druivenstreek. De klim speelde niet alleen een cruciale rol op het WK van 2021, ook in de Primus Classic moet de steile Moskesstraat (550 m) overwonnen worden. Met een gemiddeld stijgingspercentage van 9% en een piek tot 17% kan jouw kleinste versnelling hier wel eens van pas komen. Ohja, de kasseien maken de klim er niet eenvoudiger op!

(96 – 122 km)

Parcours Holstheide

4. Holstheide

Deze beklimming klinkt ongetwijfeld bekend in de oren bij de wielerkenners onder ons, want ook dit seizoen maakte Holstheide deel uit van het parcours van De Brabantse Pijl. Met een gemiddelde van meer dan 5% en 12% op het steilste stuk, zal je je deze strook van zo’n kilometer nog lang herinneren!

(96 – 122 km)

Parcours Schoonstraat

5. Schoonstraat

Save the best for last, zeggen ze vaak. We hebben alvast ons best gedaan en schuiven nog een heerlijke kasseistrook onder jullie wielen op zo’n 10 km van de streep. Ofwel ga je de uitdaging aan en knal je op de rug van de kasseien, ofwel plooi je en kies je voor het gootje. Aan jou de keuze, maar overslaan is geen optie!

(67 – 96 – 122 km)

Praktische info

Deelnamepakket voor elke deelnemer

Naast het prachtige parcours van de Primus Classic Cyclo, bieden we je ook een omvangrijk deelnamepakket aan:

 • Een uitgebreide bevoorrading met sportvoeding, koeken en fruit aan elke bevoorrading.*
 • Koffie bij de start
 • Technische bijstand & depannagedienst onderweg
 • Medische service op iedere bevoorrading en aan de start/finish
 • en verzekering (geen helm = niet verzekerd)
 • Kadersticker met vermelding van hellingen en bevoorradingen
 • Seingevers op het parcours en aan de start/finishlocatie
 • Bepijld parcours met perfecte signalisatie
 • Bewaakte fietsenstalling

* Bevoorrading enkel op vertoon van het kaderplaatje!

Start & finish / Locatie en uren

Brouwerij Haacht
Provinciesteenweg 28
3190 Boortmeerbeek

Starturen

122 km: 07u30-09u00
96 km: 07u30-10u00
67 km: 07u30-11u00

OPGELET: Hou er rekening mee bij het kiezen van een tijdslot dat iedereen om 15u00 aangekomen moet zijn in Haacht. Vanaf dan kijken we volop uit naar de finish van de profs en maken we de weg vrij voor hen.

Scan & Ride

Bij je online inschrijving krijg je van ons meteen een E-ticket toegestuurd. Op vertoon van je E-ticket (geprint of op smartphone) kan je ter plaatse je kaderplaatje afhalen aan de Scan & Ride balies. Dankzij de Scan & Ride hoef je zelfs niet meer van de fiets en verlies jij geen tijd aan de start van jouw favoriete wielertocht!

Schrijf je liever ter plaatse in? Dan kan je terecht in de aangegeven inschrijvingszone en krijg je na betaling jouw kaderplaatje. Wij raden je ten sterkste aan om je fiets te stallen in de bewaakte fietsenparking zodat je zonder zorgen en rustig je inschrijving kan afhandelen!

Bevoorrading

 • 122 km: 3 bevoorradingen
 • 96 km: 2 bevoorradingen
 • 67 km: 1 bevoorrading

*Bevoorrading enkel op vertoon van het kaderplaatje! Deelnemers zonder kaderplaatje worden niet op het parcours toegelaten.

Bereikbaarheid & parkings

De organisatie voorziet voldoende parking in de nabijheid van start en aankomst. Op deze manier kan je veilig je wagen parkeren en geraak je vlot bij de startlocatie.

OPGELET: Door de aankomst van de profwedstrijd in de namiddag wordt de finish tijdig afgesloten. Daarom rijd je best niet met de wagen tot aan Brouwerij Haacht. De parkingborden leiden je naar een parkeerplaats in de buurt.

Meer info volgt binnenkort.

Technische service

Zowel bij de start als op het parcours helpen onze mekaniekers je graag verder in geval van pech.

Bij onherstelbare schade aan je fiets, kan je steeds beroep doen op het noodnummer die je kan terugvinden op de infokaart.

Een bezemwagen komt je dan zo snel mogelijk ophalen.

Overnachting

Meer info over de overnachtingsmogelijkheden vindt u via Toerisme Vlaams-Brabant:

+32 16 26 76 20 – toerisme@vlaamsbrabant.be

Label "MV OK": zorgeloos fietsen voor mannen en vrouwen

Alle evenementen van de Proximus Cycling Challenge kregen van Cycling Vlaanderen het "MV OK" label. Dit label toont aan dat er rekening gehouden wordt met een aantal basisbehoeften van fietsende vrouwen (en mannen).

Op alle evenementen van de Proximus Cycling Challenge bieden wij:

 • Aparte wc's aan de bevoorradingen
 • Aparte wc's aan de start- en finishlocatie

Respecteer de wegcode en fiets proper!

Om het voortbestaan van het evenement niet in het gedrang te brengen, vragen we nadrukkelijk om de verkeersreglementen na te leven, maar ook geen afval achter te laten of te wildplassen. Wij rekenen op een sportieve ingesteldheid van alle deelnemers.

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van de Primus Classic Cyclo! Door hun jarenlange ervaring als fotograaf, maar ook als sporter, zorgen zij steeds voor de perfecte actiefoto’s om jouw topprestatie in beeld te brengen.

Hier kan je na de tocht je persoonlijke foto's opzoeken.

Inschrijven

Parcours gekozen? Perfect! Hieronder vind je alle tarieven voor de Primus Classic Cyclo.

Scan & Ride

Afstanden Early Bird (tot 6/09) Regular (na 7/09)
67 km € 13 € 16
96 km € 15 € 18
122 km € 17 € 20

* Opgelet: Bij je inschrijving wordt er €5 waarborg toegevoegd voor het gebruik van je kaderplaatje. Je krijgt deze waarborg terugbetaald bij aankomst of kan het inruilen voor een leuke T-shirt.

Na online inschrijving en betaling ontvang je een e-mail met een link naar jouw persoonlijke e-ticket. Gelieve dit, uitgeprint of op smartphone, mee te nemen op de dag van het evenement. Op vertoon van dit persoonlijke e-ticket kan je op 17 september vanaf 7u30 je kaderplaatje afhalen aan de Scan & Ride balies.

Bekijk hier het deelnamepakket

Daginschrijvingen (Zaterdag 17 september 2022)

De dag zelf ter plaatse inschrijven is mogelijk aan het standaardtarief. Je vooraf inschrijven online verloopt echter veel vlotter, je rijdt met je fiets door de Scan & Ride balie, laat je ticket scannen en je bent vertrokken! We raden je dus aan om je online in te schrijven. Dit kan tot de avond voordien om 23u59.

* Leden aangesloten bij Cycling Vlaanderen genieten ongeacht het moment van hun inschrijving van het Early Bird tarief.

Groepsinschrijving (Tot en met 6 september)

Wil je samen met collega's en vrienden de uitdaging aangaan? Dan kan je als groep inschrijven tot en met 5 september.

 • Voor een groepsinschrijving moet je met minstens 10 personen zijn (over al de afstanden heen). Ben je met minder dan 10, dan worden de groepsleden verder behandeld als individuele deelnemers en moet men hun kaderplaatje individueel afhalen.
 • Groepsinschrijvingen kunnen enkel via de officiële online inschrijvingsmodule. Excellijsten e.d.m worden niet meer aanvaard.
 • Op het inschrijvingsformulier dien je eerst een groep aan te maken. Je ontvangt vervolgens een e-mail met de groepsnaam en je groepscode. (Met deze code en het door jou gekozen paswoord (vergeet dit niet!) kan je de groep altijd beheren.) Vervolgens kan je deelnemers toevoegen, verwijderen enz. Enkel de groepsverantwoordelijke kan deelnemers valideren. Je kan zoveel deelnemers aan je groep toevoegen als je wil.
 • Inschrijvingen kunnen als één pakket (alles samen) of individueel worden opgehaald. Geef dit duidelijk aan op het inschrijvingsformulier. Wanneer je ervoor kiest om alles samen af te halen, kan dit enkel en alleen door de groepsverantwoordelijke gebeuren. Bij individuele afhaling krijgen alle deelnemers een aparte bevestingsmail met alle info om hun nummer af te halen.
 • Wanneer je groep volledig klaar is, dan moet jij, als groepsverantwoordelijke de volledige groep betalen. De inschrijvingen zijn pas bevestigd als de groep doorgestuurd én betaald is. Op dat ogenblik kunnen er GEEN WIJZIGINGEN meer aan je groep gebeuren. Wijzigingen aan je groep kunnen dan enkel nog ter plaatse aan de inschrijvingsstand gebeuren. Hiervoor wordt een administratiekost van € 5 per wijziging aangerekend.
 • KLIK HIER OM NAAR DE INSCHRIJVINGSMODULE TE GAAN

Ik doe mee!

Bij inschrijven verklaar je je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Gezondheid

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is.
Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen.
Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht.
Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle.
De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Meer informatie over gezondheid & sporten vind je .

Sporten is leuk, gezond en voor de meeste mensen zeer veilig. Sommige personen hebben echter een verhoogd risico op problemen tijdens de fysieke activiteit, waardoor extra medische opvolging mogelijks is aangewezen. Als je voldoet aan één of meerdere van onderstaande condities, dan is het raadzaam om contact op te nemen met je arts of een sportmedische keuring te ondergaan vooraleer je meer of intensiever gaat sporten:

 • Je neemt medicatie ter behandeling van hoge bloeddruk, hart- en vaatziekte, longziekte
 • Je hebt ooit last gehad van hoesten, kortademigheid of andere ademhalingsstoornissen tijdens of na inspanning of je lijdt aan asthma
 • Je hebt de afgelopen 5-10 jaar gerookt of je bent nog niet langer dan 6 maanden gestopt met roken na een periode van 5-10 jaar
 • Je hebt een hoge bloeddruk en/of een verhoogde cholesterolwaarde
 • Je bent flauwgevallen of duizelig geworden tijdens of na een inspanning
 • Je hebt ooit hartkloppingen, ritmestoornissen of pijn in de bortstreek gehad tijdens of na het sporten of men heeft je ooit verteld dat je een hartgeruis hebt
 • Een familielid, jonger dan 55 jaar is plots gestorven wegens gezondheidsproblemen (hart- en vaatziekte, wiegedood)
 • Je hebt problemen met de lever, nieren of schildklier, diabetes

Contact

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in je ervaring van ons evenement. Wij horen graag je opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar je reactie.

Organisatie & pers

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton