X
Etixx Classics Tour Logo
Primus Classic Logo

Primus Classic Cyclo

21.09.2019

INFO INSCHRIJVEN

Primus Classic Cyclo

Op zaterdag 21 september 2019 sluiten we de Etixx Classics Tour af aan de Brouwerij van Haacht. Nog één keer dit seizoen "Feel Like a Pro", en hoe! Na je rit vol Brabantse kuitenbijters wacht je een finish onder de officiële aankomstboog van de Primus Classic. Je wordt in Haacht als een échte coureur onthaald. Blijf na je rit zeker plakken en wacht je collega-profrenners op die in de namiddag finishen en om winst strijden aan de Brouwerij van Haacht! Primus zorgt voor een gezellige afterbike met frisse pint, de renners brengen spektakel tijdens de aankomst van de Primus Classic. Kortom, een topdag die je als fiets- en wielerliefhebber niet wil missen!

Kies je rit: 24, 56, 95 of 121 km. Wat wordt jouw uitdaging?

PARCOURS PRAKTISCH INFO

Feel Like a Pro

Vorig jaar hield de vroege vlucht stand en was Taco van der Hoorn de beste. De Nederlander reed in de laatste kilometer alsof z'n leven ervan af hing en stoomde door naar de streep. Hij beet z'n tanden stuk op de laatste meters, kwam niet meer uit het zadel, stoempte als een bezetene op de pedalen en mocht uiteindelijk de handen in de lucht steken als winnaar van de 8e editie van de Primus Classic. Het peloton? Dat had zich voor een keer misrekend en kwam net te laat!

PARCOURS

Decor voor deze tocht is Brabant! Het parcours duikt tussen Leuven en Brussel naar beneden, richting de Druivenstreek. Een streek die bekend staat om z'n glooiende wegen en groene omgeving. We fietsen regio Overijse, midden in de groene rand rond onze hoofdstad Brussel. Hopelijk geen schrik van hoogtemeters, want met tal van beklimmingen onderweg dagen we je nog een laatste keer dit seizoen uit. De hellingen zijn maximaal een kilometer lang, maar hun stijgingspercentages maken dat ze stevige kuitenbijters zijn. Wil je genieten van de prachtige groene omgeving in de rand rond Brussel, maar is klimmen minder je ding? Kies dan voor onze rit van 56 km waar je een handvol hellingen en een kasseistrook moet verteren. Voor onze langere afstanden duiken we ook de taalgrens over en telt het aantal klimmetjes op. Kies voor 95 of 121 km en laat je klimmersbenen nog één keer zegevieren! Of zak met heel de familie naar Haacht af en fiets mee tijdens onze familietocht (24 km).

GPX-downloads zullen steeds 2 dagen voor het event beschikbaar zijn via Route You.

Ontdek hier het parcours!

Hieronder een overzicht van de belangrijkse hellingen.

HOOGTEPUNTEN

 

Parcours Druivenstreek

1 Druivenstreek

Vanuit Haacht rijden we met z'n allen richting de Druivenstreek. Een stukje natuurpracht ten zuidoosten van Brussel, in de provincie Vlaams-Brabant. Het gaat er golvend op en neer tussen uitgestrekte groene velden en weides. Waan je even in Zuid-Frankrijk tussen de wijngaarden en droom weg tijdens je rit op een mooie nazomerdag.

(56 - 95 - 121 km)

Parcours Bois du Bosquet

2Bois du Bosquet

De langste afstanden steken de taalgrens over en krijgen daar stevige kuitenbijters op hun pad. De Bois de Bosquet is er daar eentje van. Een kilometer lang aan een gemiddeld stijgingspercentage van 5,5 %, met een maximum van 9%. Een voorbode voor wat er nog komt!

(95 - 121 km)

Parcours Moskesstraat

3 Moskesstraat

Zodra je de Moskesstraat bereikt, ben je weer op grondgebied Overijse, midden in de Druivenstreek. In lengte misschien maar de helft van de Bois du Bosquet (550 m), maar een heel stuk steiler. Zorg dat je kleinste versnelling goed werkt, want ze zou hier wel eens van pas kunnen komen met een gemiddeld steigingspercentage van 9% en een maximum tot 17%! Ohja, zeiden we al dat dit een klim op kasseien is?

(95 - 121 km)

Meer info

Parcours Holstheide

4Holstheide

Wielerkenners onder ons hoeven we geen twee keer te vragen uit welke voorjaarsklassieker ze deze helling kennen. Ze schittterde in het voorjaar nog in het parcours van De Brabantse Pijl. Met een gemiddelde van meer dan 5% en een maximum tot 12%, is deze strook van zo'n kilometer lang een uitdaging die je je na je rit zeker zal herinneren!

(95 - 121 km)

Meer info

Parcours Schoonstraat

5 Schoonstraat

Save the best for last, zeggen ze vaak. We hebben alvast ons best gedaan en schuiven nog een heerlijke kasseistrook onder jullie wielen, op zo'n 10 km van de streep. Ofwel ga je de uitdaging aan en knal je op de rug van de kasseien. Ofwel plooi je en kies je voor het gootje. Aan jou de keuze, maar overslaan is geen optie!

(56 - 95 - 121 km)

PRAKTISCH

DEELNAMEPAKKET

 • Een verzekering (geen helm = niet verzekerd)
 • Seingevers op het parcours en aan de start-/finishlocatie
 • Kleedkamers en douches
 • Een uitgebreide bevoorrading* aan elke controlepost met Etixx sportvoeding en sportdrank, water en een uitgebreid assortiment aan koeken en fruit
 • Technische bijstand
 • Parcourssticker met hellingen, kasseistroken en bevoorradingen
 • Perfecte signalisatie op het parcours
 • Medische service op iedere controlepost en aan de aankomst
 • Koffie aangeboden voor de start
 • Goodiebag inclusief heerlijk biertje

* Bevoorrading enkel op vertoon van het kaderplaatje! Deelnemers zonder kaderplaatje worden niet op het parcours toegelaten.

AFHALEN DEELNAMEPAKKET

Bij je online inschrijving krijg je van ons meteen een e-ticket toegestuurd. Op vertoon van je e-ticket (geprint of op smartphone) kan je ter plaatse je kaderplaatje afhalen aan de Scan & Ride balies. Dankzij de Scan & Ride hoef je zelfs niet meer van de fiets en verlies jij geen tijd aan de start van jouw favoriete wielertocht!

Schrijf je liever ter plaatse in? Dat kan, dan krijg je van ons na betaling meteen je kaderplaatje.

De inschrijvingsstand in Haacht is op zaterdag 21 september geopend:

 • 121 km: tussen 7u30 en 9u00
 • 95 km: tussen 7u30 en 10u00
 • 56 km: tussen 7u30 en 11u00
 • 24 km: tussen 9u00 en 11u00

Overnachting

Toerisme Vlaams-Brabant: +32 16 26 76 20 - toerisme@vlaamsbrabant.be

Inschrijven

START & FINISH

Brouwerij Haacht
Provinciesteenweg 28
3190 Boortmeerbeek

Start

 • 121 km: tussen 7u30 en 9u00
 • 95 km: tussen 7u30 en 10u00
 • 56 km: tussen 7u30 en 11u00
 • 24 km: tussen 9u00 en 11u00

Finish

De laatste bevoorradingspost sluit om 13u00. Indien je hier later arriveert, ben je geen officiële deelnemer meer en ben je verplicht om de kortste weg naar de finish te nemen. De finish in Haacht sluit officieel om 15u00.

Aantal bevoorradingen

 • 121 km: 3 bevoorradingen
 • 95 km: 2 bevoorradingen
 • 56 km: 1 bevoorrading
 • 24 km: bevoorrading bij de start

Parking

De organisatie voorziet voldoende parking in de nabijheid van start & aankomst. Op deze manier kan je veilig je wagen parkeren en geraak je vlot aan de start.

Parkingplan

INSCHRIJVEN

Parcours gekozen? Prima! Hieronder vind je alle tarieven voor de Primus Classic Cyclo.

Tarieven (*) 24 km 56 km 95 km 121 km
De Ontsnapping (tot en met 09/09) 5 € 12 € 14 € 14 €
Het Peloton* (na 09/09) 8 € 15 € 17 € 17 €

Vroeg inschrijven loont de moeite!

Spring mee met de vroege vlucht en schrijf je in vóór 09/09, zo bevind je je in de ontsnapping en geniet je van een voordelig tarief.

Heb je de juiste ontsnapping gemist en schrijf je pas in na 9/09? Geen zorgen, ook het Peloton zal zich laten gelden en zal van deze laatste Etixx Classics Tour tocht van 2019 een topdag maken.

Bekijk hier het deelnamepakket

*Opgelet: Bij je inschrijving wordt er €5 waarborg toegevoegd voor het gebruik van je kaderplaatje. Je krijgt deze waarborg terugbetaald bij aankomst of kan het inruilen voor een originele T-shirt.

* Kinderen jonger dan 12 jaar fietsen gratis. Registratie is nodig voor de verzekering, maar kan enkel ter plaatse en niet vooraf online.

* Leden aangesloten bij Peloton Cycling Team, Cycling Vlaanderen en FCWB genieten ongeacht het moment van hun inschrijving van het Early Bird tarief. Nog geen lid van Peloton Cycling Team? Klik hier.

GROEPSINSCHRIJVING (tot en met 09/09)

 • Voor een groepsinschrijving moet je met minstens 10 personen zijn (over al de afstanden heen). Ben je met minder dan 10, dan worden de groepsleden verder behandeld als individuele deelnemers en moet men hun kaderplaatje individueel afhalen.
 • Groepsinschrijvingen kunnen enkel via de officiële online inschrijvingsmodule. Excellijsten e.d.m worden niet meer aanvaard.
 • Op het inschrijvingsformulier dien je eerst een groep aan te maken. Je ontvangt vervolgens een e-mail met de groepsnaam en je groepscode. (Met deze code en het door jou gekozen paswoord (vergeet dit niet!) kan je de groep altijd beheren.) Vervolgens kan je deelnemers toevoegen, verwijderen enz. Enkel de groepsverantwoordelijke kan deelnemers valideren. Je kan zoveel deelnemers aan je groep toevoegen als je wil.
 • Inschrijvingen kunnen als één pakket (alles samen) of individueel worden opgehaald. Geef dit duidelijk aan op het inschrijvingsformulier. Wanneer je ervoor kiest om alles samen af te halen, kan dit enkel en alleen door de groepsverantwoordelijke gebeuren. Bij individuele afhaling krijgen alle deelnemers een aparte bevestingsmail met alle info om hun nummer af te halen.
 • Wanneer je groep volledig klaar is, dan moet jij, als groepsverantwoordelijke de volledige groep betalen. De inschrijvingen zijn pas bevestigd als de groep doorgestuurd én betaald is. Op dat ogenblik kunnen er GEEN WIJZIGINGEN meer aan je groep gebeuren. Wijzigingen aan je groep kunnen dan enkel nog ter plaatse aan de inschrijvingsstand gebeuren. Hiervoor wordt een administratiekost van € 5 per wijziging aangerekend.
 • KLIK HIER OM NAAR DE INSCHRIJVINGSMODULE TE GAAN

GEZONDHEID

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport)arts. Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht.

Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle.

De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Meer informatie over gezondheid & sporten vind je .

Sporten is leuk, gezond en voor de meeste mensen zeer veilig. Sommige personen hebben echter een verhoogd risico op problemen tijdens de fysieke activiteit, waardoor extra medische opvolging mogelijks is aangewezen. Als je voldoet aan één of meerdere van onderstaande condities, dan is het raadzaam om contact op te nemen met je arts of een sportmedische keuring te ondergaan vooraleer je meer of intensiever gaat sporten:

 • Je neemt medicatie ter behandeling van hoge bloeddruk, hart- en vaatziekte, longziekte
 • Je hebt ooit last gehad van hoesten, kortademigheid of andere ademhalingsstoornissen tijdens of na inspanning of je lijdt aan asthma
 • Je hebt de afgelopen 5-10 jaar gerookt of je bent nog niet langer dan 6 maanden gestopt met roken na een periode van 5-10 jaar
 • Je hebt een hoge bloeddruk en/of een verhoogde cholesterolwaarde
 • Je bent flauwgevallen of duizelig geworden tijdens of na een inspanning
 • Je hebt ooit hartkloppingen, ritmestoornissen of pijn in de bortstreek gehad tijdens of na het sporten of men heeft je ooit verteld dat je een hartgeruis hebt
 • Een familielid, jonger dan 55 jaar is plots gestorven wegens gezondheidsproblemen (hart- en vaatziekte, wiegedood)
 • Je hebt problemen met de lever, nieren of schildklier, diabetes


Ik doe mee

Bij inschrijven verklaar je je automatisch akkoord met de .

Algemene voorwaarden

U schrijft zich in voor deelname aan een evenement van We Ride NV, met maatschappelijke zetel te Ottergemsesteenweg-Zuid 808, 9000 Gent, Register rechtspersonen Gent afdeling Gent BTW BE0687.797.702 (hierna "Peloton") Voor al uw vragen is PELOTON uw aanspreekpunt. PELOTON is te bereiken elke werkdag tussen 9u en 17u. Telefoon: 011/45.99.27 - E-mail: info@peloton.be

 1. Artikel 1. Inschrijving
  De Deelnemer verklaart hierbij op het moment van inschrijving min. 18 jaar te zijn of de toestemming van zijn wettelijke voogd te hebben om zich in te schrijven voor het evenement.
  De inschrijving is slechts geldig indien het inschrijvingsformulier volledig en naar waarheid is ingevuld, het inschrijvingsgeld en betaling voor extra's volledig is voldaan en deze algemene voorwaarden zijn aanvaard.
 2. Artikel 2. Herroepingsrecht
  De inschrijving valt onder de diensten bedoeld in Art. VI, 53, 12° WER waarvoor het herroepingsrecht is uitgesloten.
  In geval van niet-deelname, ongeacht om welke reden, kan er geen aanspraak gemaakt worden op de terugbetaling van het inschrijvingsgeld en eventuele extra's.
 3. Artikel 3. Annulering van het evenement
  Indien het evenement op grond van uitzonderlijke omstandigheden niet kan doorgaan, zal PELOTON voor zover mogelijk de deelnemers een gelijkwaardig alternatief bieden in de vorm van de mogelijkheid zichzelf gratis in te schrijven voor een nieuwe/de volgende editie van hetzelfde evenement, of een ander evenement van PELOTON. PELOTON zal per evenement beslissen welke van deze alternatieven op het evenement van toepassing zijn.
  PELOTON kan in geen geval verplicht worden tot terugbetaling van het inschrijvingsgeld en eventuele extra's (zoals o.a. merchandising, T-shirts, trainingsschema, goede doel, ...)
 4. Artikel 4. Deelname
  Deelnemers jonger dan 16 jaar moeten steeds vergezeld zijn van een persoon ouder dan 18 jaar.
  Tijdens de deelname moet het bewijs van inschrijving (borstnummer, stuurnummer, polsbandje, … ) steeds zichtbaar zijn.
  De deelnemer zal steeds respect hebben voor het milieu. De deelnemer waakt over zijn eigen veiligheid en die van de andere deelnemers. Deelnemers dienen de instructies van de organisatie, medische teams en politie te volgen.
  Op fietsevenementen zal de deelnemer steeds een valhelm dragen. De wegcode dient gerespecteerd te worden.
  De organisatie behoudt zich het recht voor om deelnemers die de bepalingen uit deze algemene voorwaarden niet respecteren of een gevaar vormen voor zichzelf of voor derden uit te sluiten van deelname.
 5. Artikel 5. Prijzen
  De vermelde prijzen zijn steeds in euro uitgedrukt en inclusief btw, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld.
 6. Artikel 6. Betaling
  De deelnemer dient steeds vooraf, bij inschrijving, het volledige bedrag van de inschrijving (inschrijfgeld en extra's) te betalen en dit via het voorziene online betalingssysteem.
  PELOTON meent alle mogelijke en relevante voorzorgen te hebben genomen en handelt zodoende als een normale en zorgvuldige online-verkoper. Eventuele diefstal kan dan ook niet tegen haar worden ingeroepen.
 7. Artikel 7. Wijziging van de inschrijving
  Deelnemers die hun inschrijving voor een evenement willen doorgeven aan een ander persoon kunnen dit op de dag van het evenement ter plaatse. Ze betalen hiervoor de administratieve kost zoals ter plaatse geafficheerd.
  Deelnemers die van afstand willen wisselen, kunnen dit ter plaatse, op de dag van het evenement. Ze betalen hiervoor een administratieve kost zoals ter plaatse geafficheerd. Indien voor de nieuw gekozen afstand een meerprijs geldt, zal ook die worden aangerekend.
 8. Artikel 8 Gezond & veilig sporten
  Deelnemen vereist een goede gezondheid. De deelnemer verklaart te voldoen aan deze voorwaarde. De organisatie beveelt voor deelname een preventief sportmedisch onderzoek aan bij een erkend sportarts.
 9. Artikel 9. Persoonsgegevens en intellectuele eigendomsrechten
  Alle informatie van de deelnemers is bestemd voor PELOTON. PELOTON en haar partners zullen deze gegevens gebruiken voor de deelname van het Event alsook voor marketing en communicatiedoeleinden. De Algemene Verordening Gegevensverwerking 2016/679 van 27 april 2016 i.v.m. de bescherming van de persoonlijke levenssfeer t.o.v. gegevensverwerking, voorziet het toegangsrecht tot de gegevens en het verbeteren ervan. De deelnemer kan te allen tijde vragen om verbetering van zijn persoonsgegevens, via de contactgegevens opgenomen in deze algemene voorwaarden.
  Door uw deelname aan het event verklaart u zich akkoord met een eventueel gebruik van uw gegevens, foto of portretrecht in druk, film, video e.a. voor promotionele doeleinden van PELOTON en haar events, zonder hiervoor een vergoeding te claimen.
  De deelnemer verklaart zich bekend met het feit dat er gebruik kan worden gemaakt van technieken die het mogelijk maken om op ieder gewenst moment zijn/haar precieze locatie te achterhalen door het opvangen van signalen van de chip, opgenomen in het bewijs van deelname dat de deelnemer draagt. De deelnemer verleent de toestemming aan PELOTON om deze informatie openbaar te maken, zodat deze door iedereen kan worden gezien.
  De deelnemer verleent toestemming aan PELOTON zijn locatie realtime te volgen (live tracking) op een wijze als hiervoor omschreven, om deze gegevens op te nemen in een bestand, te verstrekken aan derden en te publiceren via internet, via social media en via mobiele applicaties.
 10. Artikel 10. Opmerkingen/klachten
  Opmerkingen dienen ingediend te worden via één van in de aanhef vermelde kanalen. PELOTON zal steeds in alle redelijkheid proberen om elke opmerking te behandelen en dit binnen de 10 dagen na ontvangst via één van bovenvermelde kanalen. Indien dit niet lukt, zal dit eveneens aan de deelnemer worden gemeld en een alternatief tijdsverloop worden voorgesteld.
 11. Artikel 11. Geldigheid clausules
  Indien één of enkele artikels van deze voorwaarden nietig of onwettig zouden zijn, om welke reden dan ook, doet dit geen afbreuk aan de geldigheid van de andere onderdelen van de voorwaarden.

Peloton Cycling Team

Word jij onze kopman of kopvrouw?

Het Peloton Cycling Team brengt gepassioneerde fietsers zoals jij samen en laat je genieten van wat jou het dierbaarst is: jouw koersfiets!

Niets leukers dan samen stoempen, klimmen, nieuwe wegen ontdekken, afzien en nagenieten. Tempo en snelheid is bijzaak. Fun is het doel.

Laat je meedrijven in het wiel, of zet je op kop, en maak deel uit van onze wielerclub!

Sluit je hier aan bij ons Peloton

Etixx fuels your goal!

Om je optimaal bij te staan in de selectie van de meest aangewezen sportvoeding ter bevordering van energieproductie, hydratatie, spieropbouw, recuperatie... voor, tijdens en na de training en in de aanloop van een wedstrijd, neem je best hier een kijkje.

Hieronder alvast een algemeen voedingsschema.

Etixx voedingsschema

Ga ook zeker eens langs bij een van onze partnerapotheken voor de keuze van het juiste product.

Vergeet niet: Een goede voorbereiding is een halve overwinning! VEEL SUCCES!

GOEDE DOEL : VZW Stop Darmkanker

VZW Stop Darmkanker

 

De vzw Stop Darmkanker is een jonge, dynamische en onafhankelijke NGO met als motto: kennis delen kan levens redden.

De vzw Stop Darmkanker wil iedereen overtuigen dat door vroegtijdige opsporing van poliepen en darmkanker het sterftecijfer door darmkanker drastisch zal dalen. Darmkanker is een sluipmoordenaar.

Elk jaar krijgen meer dan 8500 Belgen de diagnose van darmkanker. Dagelijks sterven er 9 mensen aan darmkanker. Darmkanker is de tweede meest voorkomende kanker bij vrouwen en de derde meest voorkomende kanker bij mannen. Als darmkanker in een vroegtijdig stadium wordt ontdekt, heeft men méér dan 90% kans op genezing. De kennis over darmkanker is nog steeds ontoereikend. Extra middelen zijn nodig om de ziekte te bestrijden.

Ook jouw bijdrage kan levensreddend zijn. Bij je inschrijving heb je de mogelijkheid om 5,10 of 15€ te doneren voor vzw Stop Darmkanker.

Meer info op www.stopdarmkanker.be

Fotoservice

Sportograf.com is de officiĆ«le fotoservice van Primus Classic Cyclo! Door hun jarenlange ervaring als fotograaf, maar ook als sporter, zorgen zij steeds voor de perfecte actiefotoā€™s om jouw topprestatie in beeld te brengen.

Zoek hier na je tocht jouw foto's op.

Cycling Vlaanderen

Cycling Vlaanderen

Fietsen over een typisch Vlaams parcours: bochtig, hoog en laag, onder en boven. Dat is waar Cycling Vlaanderen voor staat! Ontdek samen met ons de oneindige rijkheid van het fietsen en deel jouw passie met duizenden andere wielerfanaten! Sluit je aan en laat je verrassen door de vele voordelen die je ontvangt als lid!

Word lid!

The essential Guide for cycling in Flanders

Cycling in Flanders

Cycling in Flanders is een project van Toerisme Vlaanderen om de buitenlandse wielertoerist te overtuigen om minstens 1 maal in zijn leven een kasseihelling onder zijn/haar wielen te schuiven.

Wil je meer weten?

www.cyclinginflanders.cc

CONTACT

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geĆÆnteresseerd in je ervaring van ons evenement. Wij horen graag je opmerkingen, reacties of ideeĆ«n. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar je reactie.

ORGANISATIE & PERS

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
Belgiƫ
Peloton